Livestriimaus
Striimaus puhelimella tai tabletilla


Helpoin tapa aloittaa urheilun striimaus on tehdä se kännykällä tai tabletilla. Jotta striimi saadaan näkyville, tarvitaan palvelu, jonka kautta katsojat pääsevät näkemään lähetyksen.


Striimaukseen löytyy useita maksuttomia palveluita. Tunnetuimpia ovat Youtube ja facebook. Yleinen harhaluulo on, että Youtubeen voi striimata suoraa lähetystä vain, jos tilillä on 1000 tilaajaa. Tämä on totta, jos käyttää Youtuben omaa sovellusta. Käytännössä kaikissa palveluissa käytetään RTMP-protokollaa ja opettelemalla sen käytön, pystyy esimerkiksi Youtubeen striimaamaan suoran lähetyksen myös puhelimella. Tällöin täytyy kuvaamiseen käyttää erillistä sovellusta. (esim. Larix broadcaster, joka löytyy sekä androidille ja Applelle)

RTMP-protolla


Real-Time Messaging Protocol on Adoben omistama Flashpohjainen suoratoistoprotokolla, joka on julkistettu avoimeen käyttöön. Sitä voidaan käyttää reaaliaikaiseen suoratoistonesittämiseen verkossa. Se mitä striimaajan tarvitsee protokollasta ymmärtää on se, että se mahdollistaa striimaamisen esim. youtubeen striimaajan tilille. Striimaajan pitää tietää youtuben RTMP-palvelimen osoite (rtmp://a.rtmp.youtube.com/live2) ja yksilöllinen striimausavain (esim. 6bxy-xxxx-qsxw-xv8s-bxu8).

Striimin laatu


Striimin laatuun vaikuttaa kuvauskaluston lisäksi se paljonko köytettävissä on ns. upload-kaistaa eli kuinka paljon dataa liikkuu kamerasta encoderin kautta esim. youtuben rtmp-palvelimelle.

Kuvankaappaus Youtuben striimausasetuksista. tästä pitää siis kopioida tuo striimin url-osoite ja Striimausavain puhelimen sovellukseen..

1. Asetukset

Paina ruudun oikeassa reunassa olevaa rattaan kuvaa

2.

Paina connections.

3.

Valitse New connection

4.

Anna yhteydelle nimi.

Täytä url-kohtaan striimauspalvelun rtmp-osoite ja lisää perään striimausavain

Nyt astukset striimaamista varten on tehty ja kun haluat aloittaa lähetyksesi, painat vain näytöllä olevaa punaista nappia ja lähetyksesi alkaa.